RSS

ber'HABUK' giler..

Salam Ramadhan..

Lama kan x update blog ni??haha...
Sebenarnye sy menghadapi masalah lupa password,then terus x buka sampai sekarang..
Xtau nak cite tentang apa..

Maybe nak mulakan dengan BANJIR kot..
Bulan 12 2013,bandar kuantan dilanda banjir buruk..
Then,rumah sy termasuk antara list yg paling HOT@TERBURUK di kuantan ni..
Yela,kami duduk area Sungai Isap..memang paling teruk skali la..

Masa 2 dalam pukul 12 malam,air dah mula naik,tapi paras buku lali baru,but area kg rumah lain kat sungai isap dah naik sampai paras lutut pun ade,kira rumah kitaorang ni tinggi gak la..masa 2 air jernih je,xrisau sangat la...Tapi time 2 nak tido memang x la,takut gak..1st time rasa pengalaman banjir ni..huhu

                                    ni gambar mase pukul 12 malam..air jernih,sampai buku lali..

Then dalam pukul 2 pagi air makin naik..drpd air jernih,tetibe je tukar keruh..rupanya air keruh 2 sebab benteng yg buat utk tampung air banjir pecah,2 yg laju air naik,pas2 keruh sangat..

Kitaorang tunggu sampai pukul 4 pagi,then baru nak g pusat pemindahan kat sekolah adik..air memang dah naik paras peha dah..abah call pusat bantuan,tunggu dari pukul 4 sampai 7 pagi 1 bot pun xde..memang dah risau sangat..

                                                   ni tengah tunggu bot bantuan,tapi xde datang pun


Kitaorang duduk kat sekolah 6 hari..yela nak tunggu air turun,pas2 nak balik kemas rumah lagi..memang penat sangat..yg paling menyedih kan,semua NOVEL yg saya simpan dari sekolah sampai kerja,semua musnah..xboleh baca dah..memang time buang 2 rasa macam nak nangis sangat..huhu


                                         ni masa melawat rumah hari ke 3 banjir..


kalau nak cite sal banjir ni,memang boleh buat diri ni nangis la..hehe..
ok la,pengalaman ni yg xkan boleh lupa sepanjang hidup,bukan semua org dapat rasa kan..
wsalam....





0 comments: