RSS

ber'HABUK' giler..

Salam Ramadhan..

Lama kan x update blog ni??haha...
Sebenarnye sy menghadapi masalah lupa password,then terus x buka sampai sekarang..
Xtau nak cite tentang apa..

Maybe nak mulakan dengan BANJIR kot..
Bulan 12 2013,bandar kuantan dilanda banjir buruk..
Then,rumah sy termasuk antara list yg paling HOT@TERBURUK di kuantan ni..
Yela,kami duduk area Sungai Isap..memang paling teruk skali la..

Masa 2 dalam pukul 12 malam,air dah mula naik,tapi paras buku lali baru,but area kg rumah lain kat sungai isap dah naik sampai paras lutut pun ade,kira rumah kitaorang ni tinggi gak la..masa 2 air jernih je,xrisau sangat la...Tapi time 2 nak tido memang x la,takut gak..1st time rasa pengalaman banjir ni..huhu

                                    ni gambar mase pukul 12 malam..air jernih,sampai buku lali..

Then dalam pukul 2 pagi air makin naik..drpd air jernih,tetibe je tukar keruh..rupanya air keruh 2 sebab benteng yg buat utk tampung air banjir pecah,2 yg laju air naik,pas2 keruh sangat..

Kitaorang tunggu sampai pukul 4 pagi,then baru nak g pusat pemindahan kat sekolah adik..air memang dah naik paras peha dah..abah call pusat bantuan,tunggu dari pukul 4 sampai 7 pagi 1 bot pun xde..memang dah risau sangat..

                                                   ni tengah tunggu bot bantuan,tapi xde datang pun


Kitaorang duduk kat sekolah 6 hari..yela nak tunggu air turun,pas2 nak balik kemas rumah lagi..memang penat sangat..yg paling menyedih kan,semua NOVEL yg saya simpan dari sekolah sampai kerja,semua musnah..xboleh baca dah..memang time buang 2 rasa macam nak nangis sangat..huhu


                                         ni masa melawat rumah hari ke 3 banjir..


kalau nak cite sal banjir ni,memang boleh buat diri ni nangis la..hehe..
ok la,pengalaman ni yg xkan boleh lupa sepanjang hidup,bukan semua org dapat rasa kan..
wsalam....





2 comments:

Blockchain Customer Service 24*7 Help said...

The password is the main element of any technical device. Forgetting the password is the common error, every user deals with. Is your Blockchain password lost and you want to recover it? Do you know how to recover the steps to recover the password? If no, there is no need to get worried at all, as you can go for the professional assistance from the specialists who know all the means and methods to fix the error in a jiffy. You can dial Blockchain support phone number +1800-665-6722 and attain the result-oriented solutions from the professionals who are known for their top-notch services.

larry ellision said...

Gemini is a personal management tool with features like savings, investment and much more. It enhances your business career and is a blessing for the business world. If you want to learn more information about Gemini Support Number +1800-665-6722 or know the process of using it, you can take full-fledged information from the professionals who have been working in Gemini domain for years and have skills to deal with Gemini errors. They are available 24/7 and can be reached by dialing Gemini customer service number. Get in touch with them to overcome your issues.